Quli
Quli (Quality of Life) is een online (e-health)initiatief en staat voor participerende gezondheidszorg, met de burger centraal. Het helpt bij zelfredzaamheid (of eigenlijk ook samenredzaamheid), eigen regie over zorg en gezondheid en preventie

Gelderland
- Concept
- Ontwikkeling
- Testen
- Pilot
- Implementatie
- Opschaling
Over de innovatie
Concept
Korte omschrijving
Zorginstellingen het Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn en ARQ zijn de initiatiefnemers en eigenaren van Quli. Zij worden hierin ondersteund door ICT-bedrijf Ordina. Quli is het eerste eHealth-platform dat is opgebouwd vanuit of rond de gebruiker: hij of zij staat centraal bij de inrichting van het platform. De zorginstellingen brengen hun visie op zorg in. Zij zien in ICT een belangrijke aanjager van innovatie, ook in de zorg. Ordina brengt brede kennis van de mogelijkheden van informatietechnologie in en meer specifieke kennis over eHealth.
Probleemstelling
De kostendruk en de kwaliteit van zorg die nog steeds geleverd moet worden zorgt voor de noodzaak dat de mens instrumenten nodig heeft om zelfredzamer te worden en meer regie te nemen over zijn eigen zorg (en gezondheid). Vanuit dat gedachtegoed is Quli ontstaan.
Unieke kenmerken
Quli staat voor Quality of Life en is het eerste online zorgportaal dat de mens (en niet de zorginstelling of zorgverzekeraar) centraal stelt. Het platform is gebouwd op drie pijlers: het sociale netwerk, een persoonlijk gezondheid dossier en een appstore. In die laatste pijler zit meteen de koppelkracht. Door de koppelkracht is Quli in staat om informatie uit allerlei zorgsystemen (EPD,ECD,HIS,..) op te slaan in een PGD en daaraan zelfmetingen, waaronder sensorinformatie, toe te voegen. Dat maakt Quli uniek en innovatief. Quli helpt om mee te blijven doen, baas over eigen gezondheid te zijn en vooral ook gezond te blijven. Quli helpt ook de kwaliteit van de zorg te vergroten en op termijn de zorgkosten te verlagen.
Website
Ontwikkeling
Video of animatie
Doelgroep
Quli is geschikt voor veel verschillende doelgroepen in de care en cure. Onze ambitie is om Quli voor iedereen in Nederland geschikt te maken. Op dit moment zijn er 5700 actieve gebruikers van Quli. Ons doel is om aan het eind van het jaar 50.000 actieve gebruikers te hebben. Het jaar daarop mag er nog een nul achter.
Verdienmodel
Zorginstellingen het Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, Dichterbij en ARQ zijn de eigenaren van coöperatie Quli. Zij hebben het grootste deel bijgedragen aan de financiering van de productontwikkeling. Daarnaast heeft Ordina veel geïnvesteerd in Quli. Dat maakt het mogelijk dat Quli voor elke burger van Nederland gratis is. Wij sturen op een positieve impact in de maatschappij (volume) en niet op winst. Quli is dan ook geen commercieel initiatief. Zorgorganisaties waar Quli wordt uitgerold betalen een fee om de productontwikkeling te financieren. Verder kan iedere burger van Nederland een gratis account aanmaken op www.quli.nl.
Testen
Pilot
Maatschappelijke effecten
Zelfredzaamheid (of eigenlijk ook samenredzaamheid), eigen regie over zorg en gezondheid en preventie met als uitgangspunt de burger. Kortom, zorg voor jezelf! Hierdoor kunnen we zorgkosten verlagen, sociale cohesie vergroten en kwaliteit van zorg leveren.
Implementatie
Implementatiestrategie
Op dit moment rollen we Quli uit over de as van zorgorganisaties. Quli maakt daarvoor gebruik van implementatiepartners, waaronder Ordina. Bij verschillende zorgorganisaties wordt Quli volledig afgestemd geïmplementeerd. Zo’n implementatie kan variëren van een pilot tot een volledige uitrol.