Community

Innovatieve navigatietool voor slechtzienden en blinden

Geplaatst door Robin Toorneman
Geplaatst op 06 januari 2021 om 12:35

Happy 2021! Vanuit MedScaler werken we momenteel samen met de Franse tech startup N-Vibe. Zij hebben een innovatief navigatiemiddel voor blinden en slechtzienden ontwikkeld, dat bestaat uit uit twee smartbands (een voor elke pols) en een mobiele applicatie. Na het invoeren van de gewenste bestemming in de app, leiden de smartbands de gebruiker door middel van haptische feedback (vibraties) van A naar B. Vorige maand heeft N-Vibe met behulp van MedScaler een pilot afgerond in samenwerking met Bartiméus, Visio en Running Blind in Nederland en Brailleliga en Licht & Liefde in Vlaanderen.

Inmiddels heeft N-Vibe meerdere enthousiaste gebruikers die vrijwel dagelijks gebruik maken van de innovatie. Bijgaand een filmpje ter illustratie: https://www.youtube.com/watch?v=Zq2VYI5JFgU&feature=emb_logo

Wij zijn erg benieuwd wat eventueel relevante organisaties zijn om nog contact mee te zoeken? Is er iemand die hier wellicht ideeën over heeft?

Alvast bedankt,
Robin Toorneman
MedScaler
+31 85 13 00 822

54 keer bekeken
1 reactie
1 stem

Antwoorden

Lieve Hendriks
7 jan 2021

Hoi Robin,

Wat een geweldige innovatie! Mooi om te lezen dat het navigatiemiddel zich uitbreidt naar andere landen. Ik ben zelf begeleidster van een blind meisje dus veel in aanraking gekomen met soortgelijke dagelijkse obstakels. Om antwoord te geven op je gestelde vraag: de organisaties die je nog zou kunnen benaderen zijn: Robert Copes Stichting, KNGF Geleidehonden, Oogvereniging, Oogfonds en Landelijk Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS).

Voor vragen, contact gerust!

  • ja0