Sustainable Healthcare Challenge 2018

Logo Sustainable Healthcare Challenge

Voor het derde jaar op rij is Stichting Zorginnovatie Nederland partner van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). SHC is een platform dat jonge, ondernemende studenten en young professionals een podium biedt om hun innovatie te versnellen. Iets dat Zorginnovatie alleen maar kan aanmoedigen en ondersteunen.

Dit jaar organiseert de SHC drie inspirerende events. Daarnaast verzorgen zij een traject voor jonge ondernemers met een idee om de zorg te innoveren, maar die nog in de prille fase zitten. 

Belangrijke data

 

8 februari - Inspirator
De Inspirator staat geheel in het teken van inspireren en geïnspireerd worden. Dit event is hét moment om op een laagdrempelige manier in contact te komen met verscheidene stakeholders in de zorg, medestudenten en young professionals met een gemeenschappelijke interesse: innoveren in de gezondheidszorg.

1 maart - Deadline aanmelden SHC traject
Tijdens het SHC-traject krijg je exclusieve trainingen door SHC-partners en word je gekoppeld aan een ervaren coach. Daarnaast word je begeleid bij het aanleggen van een portfolio, zodat jij aan het eind van het traject iets tastbaars kan meenemen waarmee je kunt laten zien wat jouw innovatie inhoudt. 

22 maart - Masterclass
In de masterclass staat het leren van nieuwe skills centraal. Experts uit het SHC-netwerk geven workshops over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis, en opschaling.

31 mei - Challenge & Congress
Tijdens de Challenge & Congress wisselen innovatie-pitches (Challenge) en sprekers (Congress) elkaar af. Het event wordt afgesloten met een live-bidding, waar het publiek en de SHC-partners in-cash of in-kind kunnen bieden op de pitchende innovaties en hen zo te steunen in het verder uitrollen van hun idee.

Over Sustainable Healthcare Challenge

De Sustainable Healthcare Challenge is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert.

"Onze missie is om iedereen in Nederland kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen (blijven) bieden, en om dit te kunnen bewerkstelligen is het van essentieel belang de zorgsector continu te blijven vernieuwen. Dit doen we door een aantal evenementen te organiseren die allen tot doel hebben om jonge ondernemers in contact te brengen met zorgprofessionals en zorginstellingen, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te faciliteren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een aantal waardevolle partners die ons hun expertise en financiële ondersteuning bieden."