Innovation.jpg

Logo Sustainable Healthcare Challenge

 

Wie zijn wij?

Wij inspireren, stimuleren en steunen studenten en young professionals om duurzaam te ondernemen in de gezondheidszorg. De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) vormt de brug tussen ondernemende jongeren, professionals en zorginstellingen. De SHC is een succesvolle non-profit organisatie, waarvan het bestuur gevormd wordt door gedreven young professionals en studenten uit verschillende studierichtingen met een gedeelde passie: jong, innovatief en duurzaam ondernemerschap in de zorg.


 

Wat doen wij?

Wij organiseren jaarlijks drie evenementen en een trainingstraject voor start-ups. Door middel van deze evenementen willen we studenten en young professionals inspireren, stimuleren en faciliteren in het ondernemen in de gezondheidszorg. Daarnaast brengen we de jonge ondernemers samen met bedrijven uit verschillende takken binnen de zorgsector. 

INFO SUSTAINABLE HEALTHCARE CHALLENGE


Inspirator

Dit event staat in het teken van inspireren en geïnspireerd worden. Het is een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier in contact te komen met verscheidene spelers in de zorg, maar ook met medestudenten en/of young professionals met een gemeenschappelijke interesse: innoveren in de gezondheidszorg.

Masterclass 

De Masterclass is het tweede jaarlijkse evenement van de SHC. Waar de Inspirator bedoeld was te inspireren tot ondernemen, is de Masterclass bedoeld om jonge ondernemingen een stapje op weg te helpen. Tijdens deze avond worden praktische workshops gegeven door experts uit het SHC-netwerk. Deze workshops snijden verschillende onderwerpen aan die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis en opschaling.

SHC-traject 

Het SHC-traject is bedoeld voor enthousiastelingen die staan te popelen om een innovatief idee op de zorgmarkt te brengen, maar daar nog een extra zetje in de goede richting voor nodig hebben. Tijdens het traject worden deze jonge ondernemingen begeleid door een eigen coach uit het SHC-netwerk. De coach zal de jonge ondernemingen adviseren en bijstaan waar nodig. Daarnaast bestaat het traject uit een aantal trainingen, gegeven door SHC-partners. Tijdens het traject bouwen de jonge ondernemingen een portfolio op, zodat zij aan het einde van het traject kunnen laten zien wat hun innovatie precies inhoudt en hoe zij van plan zijn dit uit te gaan bouwen naar een gezonde onderneming.

Challenge & Congres 

Op de Challenge & Congres komt alles samen. Tijdens dit evenement mogen jonge ondernemingen hun innovatieve ideeën online pitchen aan het publiek en de SHC-partners. De SHC-partners kunnen tijdens de live-bidding in-cash of in-kind biedingen doen op de pitchende innovaties en hen zo te steunen in het verder uitrollen van hun idee. Naast de challenge is er ook een congres. Interessante sprekers uit verschillende takken van de gezondheidszorg zullen deze dag aan het woord komen.

Dit evenement is leerzaam en leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de gezondheidszorg. De zorg zal moeten veranderen om het betaalbaar te houden voor iedereen, maar hoe en welke innovaties zijn daar precies voor nodig? Dat is op dit moment nog de vraag, maar wie weet loopt DE innovatie wel rond op de Challenge & Congress!

Meer informatie en data van aankomende evenementen vind je op de website van Sustainable Healthcare Challenge.

 

WINNAARS SUSTAINABLE HEALTHCARE CHALLENGE 2020


De omstandigheden vroegen in 2020 om veel flexibiliteit van de SHC organisatie en partners. Waar eerst nagedacht werd over hybride eventvormen, zoals gedeeltelijk een online en offline werd het uiteindelijk toch een online event. Het resultaat mag er zijn, het is een mooie Challenge & Congres 2020 geworden! 

Met  IDRO ls is de grote winnaar van de C&C 2020 met niet alleen het hoogste bedrag, maar ook de beste pitch volgens de jury! 
 


 

Zie hier alle pitches van de 12 deelnemers aan Sustainable Healthcare Challenge 2020!