Innovation.jpg

Logo Sustainable Healthcare Challenge

 

SHC is een platform dat jonge, ondernemende studenten en young professionals een podium biedt om hun innovatie te versnellen. Iets dat ZorgInnovatie alleen maar kan aanmoedigen en ondersteunen. 

Je kunt je nu inschrijven voor de inspiratorsessies georganiseerd door de SHC 2021 en partners. Ben jij erbij?


 

Inspirator december 2020

De Inspirator is het eerste grote evenement en vindt dit jaar in november plaats. Deze avond staat in het teken van het inspireren van studenten en young-professionals om zelf te gaan ondernemen in de zorg. De zorg biedt nog veel ruimte voor innovatieve ideeën en verbeteringen, maar wie gaat deze ruimte pakken? Tijdens het evenement komen interessante sprekers aan het woord, kun je inspirerende discussies voeren met verschillende stakeholders en kan je gemotiveerde jonge ondernemingen in de zorg spreken!

PROGRAMMA SHC INSPIRATOR WEB SERIES
2 december 2020 19:00-20:30 (Thema: Inclusiviteit binnen de zorg)
Spreker 1: Veerle Smit (Founder Compendium Geneeskunde)
Spreker 2: Irina Filz von Reiterdank (Founder Students Against Corona)
Moderator: Tycho van Onnasch (Founder Deedmob, Oxford Graduate & voormalig lid van Oxford Union)

9 december 2020 19:00-21:00 (Verduurzaming van de zorg)
Spreker 1: Sjoerd Repping (Hoogleraar zinnige zorg UVA-AMC & kwartiermaker Zorgevaluatie en Gepast Gebruik bij Zorginstituut Nederland)
Spreker 2: Ivar de Bruin (Traumachirurg UMC Utrecht & verduurzamer ziekenhuiszorg
Spreker 3: Cathy van Beek (Kwartiermaker duurzame zorg Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport & voormalig bestuurder RadboudMC )
Moderator: Tycho Onnasch (Founder Deedmob, Oxford Graduate en voormalig lid van Oxford Union)

16 december 2020 - E-Health
Spreker 1: Aria Zand (Chief Product Officer DEAR-health)
Spreker 2: Hayke Veldman (2e kamerlid VVD, woordvoerder Medische zorg)
Spreker 3: Bas Idzenga (Directeur Digital Health Siemens)

Moderator: Tycho van Onnasch (Founder Deedmob, Oxford Graduate en voormalig lid van Oxford Union)  

De kosten voor deelname zijn slechts €2,50 per avond. Inschrijven doe je door te klikken op de onderstaande button.

Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld en de betaling hebt afgerond, zul je van ons een unieke link krijgen voor dit exclusieve event waarin jij je kan ontwikkelen als young (zorg)professional!

 

INFO SUSTAINABLE HEALTHCARE CHALLENGE


Inspirator

De Inspirator is het eerste grote evenement en vindt dit jaar in november plaats. Deze avond staat in het teken van het inspireren van studenten en young-professionals om zelf te gaan ondernemen in de zorg. De zorg biedt nog veel ruimte voor innovatieve ideeën en verbeteringen, maar wie gaat deze ruimte pakken? Tijdens het evenement komen interessante sprekers aan het woord, kun je inspirerende discussies voeren met verschillende stakeholders en kan je gemotiveerde jonge ondernemingen in de zorg spreken!

Masterclass 

De Masterclass is het tweede jaarlijkse evenement van de SHC. Waar de Inspirator bedoeld was te inspireren tot ondernemen, is de Masterclass bedoeld om jonge ondernemingen een stapje op weg te helpen. Tijdens deze avond worden praktische workshops gegeven door experts uit het SHC-netwerk. Deze workshops snijden verschillende onderwerpen aan die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis en opschaling.

SHC-traject 

Het SHC-traject is bedoeld voor enthousiastelingen die staan te popelen om een innovatief idee op de zorgmarkt te brengen, maar daar nog een extra zetje in de goede richting voor nodig hebben. Tijdens het traject worden deze jonge ondernemingen begeleid door een eigen coach uit het SHC-netwerk. De coach zal de jonge ondernemingen adviseren en bijstaan waar nodig. Daarnaast bestaat het traject uit een aantal trainingen, gegeven door SHC-partners. Tijdens het traject bouwen de jonge ondernemingen een portfolio op, zodat zij aan het einde van het traject kunnen laten zien wat hun innovatie precies inhoudt en hoe zij van plan zijn dit uit te gaan bouwen naar een gezonde onderneming.

Challenge & Congres 

Op de Challenge & Congres komt alles samen. Tijdens dit evenement mogen jonge ondernemingen hun innovatieve ideeën online pitchen aan het publiek en de SHC-partners. De SHC-partners kunnen tijdens de live-bidding in-cash of in-kind biedingen doen op de pitchende innovaties en hen zo te steunen in het verder uitrollen van hun idee. Naast de challenge is er ook een congres. Interessante sprekers uit verschillende takken van de gezondheidszorg zullen deze dag aan het woord komen.

Dit evenement is leerzaam en leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de gezondheidszorg. De zorg zal moeten veranderen om het betaalbaar te houden voor iedereen, maar hoe en welke innovaties zijn daar precies voor nodig? Dat is op dit moment nog de vraag, maar wie weet loopt DE innovatie wel rond op de Challenge & Congress!

 

WINNAARS SUSTAINABLE HEALTHCARE CHALLENGE 2020


De huidige omstandigheden vroegen dit jaar om veel flexibiliteit van de SHC 2020 organisatie en partners. Waar eerst nagedacht werd over hybride eventvormen, zoals gedeeltelijk een online en offline werd het uiteindelijk toch een online event. Het resultaat mag er zijn, het is een mooie Challenge & Congres 2020 geworden! 

Met  IDRO ls is de grote winnaar van de C&C 2020 met niet alleen het hoogste bedrag, maar ook de beste pitch volgens de jury! 
 


 

Zie hier alle pitches van de 12 deelnemers aan Sustainable Healthcare Challenge 2020!