Innovation.jpg

Logo Sustainable Healthcare Challenge

 

SHC is een platform dat jonge, ondernemende studenten en young professionals een podium biedt om hun innovatie te versnellen. Iets dat ZorgInnovatie alleen maar kan aanmoedigen en ondersteunen. Afgelopen halfjaar hebben de deelnemers hard gewerkt aan zichzelf middels online sessies van coaches. 

Wij zijn momenteel de stemmen aan het tellen. Stay tuned! 


 

THEMA & DATA

Inspirator (20 november 2019): 

De Inspirator is het eerste grote evenement en vindt dit jaar in november plaats. Deze avond staat in het teken van het inspireren van studenten en young-professionals om zelf te gaan ondernemen in de zorg. De zorg biedt nog veel ruimte voor innovatieve ideeën en verbeteringen, maar wie gaat deze ruimte pakken? Tijdens het evenement komen interessante sprekers aan het woord, kun je inspirerende discussies voeren met verschillende stakeholders en kan je gemotiveerde jonge ondernemingen in de zorg spreken!

Masterclass (4 maart 2020)

De Masterclass is het tweede jaarlijkse evenement van de SHC. Waar de Inspirator bedoeld was te inspireren tot ondernemen, is de Masterclass bedoeld om jonge ondernemingen een stapje op weg te helpen. Tijdens deze avond worden praktische workshops gegeven door experts uit het SHC-netwerk. Deze workshops snijden verschillende onderwerpen aan die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis en opschaling.

SHC-traject (4 maart – 13 mei 2020)

Het SHC-traject is bedoeld voor enthousiastelingen die staan te popelen om een innovatief idee op de zorgmarkt te brengen, maar daar nog een extra zetje in de goede richting voor nodig hebben. Tijdens het traject worden deze jonge ondernemingen begeleid door een eigen coach uit het SHC-netwerk. De coach zal de jonge ondernemingen adviseren en bijstaan waar nodig. Daarnaast bestaat het traject uit een aantal trainingen, gegeven door SHC-partners. Tijdens het traject bouwen de jonge ondernemingen een portfolio op, zodat zij aan het einde van het traject kunnen laten zien wat hun innovatie precies inhoudt en hoe zij van plan zijn dit uit te gaan bouwen naar een gezonde onderneming.

NIEUWE DATUM IVM HUIDIGE ONTWIKKELINGEN! Challenge & Congres (16 september 2020) 

Op de Challenge & Congres komt alles samen. Tijdens dit evenement mogen jonge ondernemingen hun innovatieve ideeën online pitchen aan het publiek en de SHC-partners. De SHC-partners kunnen tijdens de live-bidding in-cash of in-kind biedingen doen op de pitchende innovaties en hen zo te steunen in het verder uitrollen van hun idee. Naast de challenge is er ook een congres. Interessante sprekers uit verschillende takken van de gezondheidszorg zullen deze dag aan het woord komen.

Dit evenement is leerzaam en leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de gezondheidszorg. De zorg zal moeten veranderen om het betaalbaar te houden voor iedereen, maar hoe en welke innovaties zijn daar precies voor nodig? Dat is op dit moment nog de vraag, maar wie weet loopt DE innovatie wel rond op de Challenge & Congress!

 

VOORWAARDEN

 

Om voor de SHC Challenge & Congress in aanmerking te komen zijn de onderstaande criteria bepalend.

- Mate van voldoen aan de doelstelling: het verbeteren van de zorg;
- Haalbaarheid en duurzaamheid van succesvolle implementatie;
- Schaalbaarheid;
- Financieringsmodel;
- Veiligheid en betrouwbaarheid;
- Originaliteit;
- Toekomstbestendigheid.

Wedstrijdreglement 2020 - Digitaal.pdf