Logo Sustainable Healthcare Challenge

 

Voor de vierde jaar op rij is ZorgInnovatie partner van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). SHC is een platform dat jonge, ondernemende studenten en young professionals een podium biedt om hun innovatie te versnellen. Iets dat ZorgInnovatie alleen maar kan aanmoedigen en ondersteunen.

Dit jaar organiseert de SHC wederom drie inspirerende events. Daarnaast verzorgen zij een traject voor jonge ondernemers met een idee om de zorg te innoveren, maar die nog in de prille fase zitten. 

De aanmelding voor de Challenge & Congress via Zorginnovatie.nl is gesloten. Binnenkort zullen de geselecteerden bekend gemaakt worden op Zorginnovatie.nl.

Over Sustainable Healthcare Challenge

De Sustainable Healthcare Challenge is een stichting die jong ondernemerschap in de zorg stimuleert.

"Onze missie is om iedereen in Nederland kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen (blijven) bieden, en om dit te kunnen bewerkstelligen is het van essentieel belang de zorgsector continu te blijven vernieuwen. Dit doen we door een aantal evenementen te organiseren die allen tot doel hebben om jonge ondernemers in contact te brengen met zorgprofessionals en zorginstellingen, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te faciliteren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een aantal waardevolle partners die ons hun expertise en financiële ondersteuning bieden."

 

THEMA & DATA

INSPIRATOR (6 februari 2019): 
Inspirator 2019, wat was dat een geslaagde en inspirerende avond! Het SHC bestuur kijkt terug op een avond vol enthousiasme, nieuwsgierigheid en vooral ook veel gezelligheid. Dank aan onze partners, support partijen en ambassadeurs die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Wij willen vooral ook onze enthousiaste sprekers van harte bedanken voor hun komst en het delen van hun inzichten omtrent zorginnovatie:
- Hugo te Kaat van Coöperatie VGZ
- Leonard Witkamp van Ksyos
- Willem Ernst Herter van Pacmed

En de interessante bedrijven die een round table hebben gegeven:

Wij kunnen niet wachten om het volgende SHC evenement te gaan hosten. Hopelijk zien we jullie allemaal op 7 maart bij de Masterclass, tevens de start van het SHC Traject! De aanmelddeadline voor het SHC Traject is 28 februari 2019

MASTERCLASS (7 maart 2019): 
De masterclass is de tweede in de jaarlijkse reeks events van de SHC. Op de masterclass staat het leren van nieuwe skills centraal. Experts uit het SHC-netwerk gaven workshops over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis, en opschaling. Elke ronde konden de deelnemers zich inschrijven voor een ander onderwerp.

Inspirator 2018 (2).jpg

SHC TRAJECT (7 maart – 23 mei 2019): 
Het SHC-Traject is speciaal voor enthousiastelingen met een idee over zorginnovatie. Je staat nog aan de start van jouw onderneming, maar je mist nog net dat ene zetje hulp.
Tijdens het SHC-traject krijg je persoonlijke aandacht; er worden exclusieve trainingen verzorgd door SHC-partners en je wordt gekoppeld aan een ervaren coach, die jou gedurende het traject adviseert over het verder ontwikkelen van jouw innovatie. Daarnaast word je begeleid bij het aanleggen van een portfolio, zodat jij aan het eind van het traject iets tastbaars kan meenemen waarmee je kunt laten zien wat jouw innovatie inhoudt. 
Dan rest er nog maar één taak: het publiek en de partners tijdens de Challenge & Congress overtuigen van de waarde van jouw innovatie. Wie weet loop jij die dag weg met financiële en structurele ondersteuning en - niet onbelangrijk – naamsbekendheid!

Traject Poster Sustainable Healthcare Challenge.png


CHALLENEGE & CONGRESS (23 mei 2019): 
Op de Challenge & Congress komt het hele jaar van de SHC samen. Tijdens dit event wisselen innovatie-pitches (Challenge) en sprekers (Congress) elkaar af. Het event wordt afgesloten met een live-bidding, waar het publiek en de SHC-partners in-cash of in-kind kunnen bieden op de pitchende innovaties en hen zo te steunen in het verder uitrollen van hun idee.
Dit event is interessant voor meerdere groepen. Het eigen netwerk van SHC is aanwezig; partners, supportpartijen, coaches, startups en experts. En daarnaast is het event toegankelijk voor iedereen die het interessant vindt, zoals studenten, young professionals, bestuurders, directeuren, medisch specialisten, investeerders en innovatoren.

SHC traject 2019.png

 

VOORWAARDEN

 

Om voor de SHC Challenge & Congress in aanmerking te komen zijn de onderstaande criteria bepalend.

- Mate van voldoen aan de doelstelling: het verbeteren van de zorg;
- Haalbaarheid en duurzaamheid van succesvolle implementatie;
- Schaalbaarheid;
- Financieringsmodel;
- Veiligheid en betrouwbaarheid;
- Originaliteit;
- Toekomstbestendigheid.

Wedstrijdreglement SHC Challenge&Congress 2019.pdf