Community

Holland paviljoen voor eHealth tijdens conferentie in Estland

Geplaatst door Amke van der Linden
Geplaatst op 04 augustus 2017 om 13:58

In het kader van haar EU-voorzitterschap organiseert Estland van 16 tot 18 oktober een internationale health conferentie. Thema is ‘Health in the Digital Society. Digital Society for Health’ (zie ook: http://www.tallinn.ee/eng/Uudis-eHealth-Tallinn-16-18-October-2017). Een conferentie die zich uitstekend zou lenen voor Nederlandse eHealth bedrijven om zich te presenteren.

Vanuit het ministerie van VWS is het idee geopperd om een soort Holland paviljoen te initiëren. Dit zou tot stand kunnen komen in samenwerking met de Nederlandse en de Estse ambassade. Maar daar moet natuurlijk ook interesse voor zijn vanuit eHealth bedrijven.

Daarom hier een korte peiling: is er belangstelling in een dergelijke presentatiemogelijkheid? Waarom wel / niet?

136 keer bekeken
12 reacties
2 stemmen

Antwoorden

Amke van der Linden
7 aug 2017

Uit deze eerste reacties maak ik op dat interesse voor een dergelijk initiatief zeker aanwezig is, maar wel afhankelijk van:

> bekostiging; voor eHealth initiatieven van een startup / zelfstandig ondernemer is het heel interessant, maar beschikbare middelen om zo'n reis te financieren zijn beperkt.
> doel; alleen kennisuitwisseling en profilatie, of ook gericht op zakelijke samenwerkingen?
> doelgroep; wie komen er precies op de conferentie?

Klopt dat? Zijn er nog andere andere overwegingen? Of nog meer geïnteresseerden?

 • ja2
Marcel van der Kuil
11 aug 2017

Amke,

Dank. Hierbij nog wat suggesties om het perspectief te verrijken:
- Soortgelijk event in Nederland organiseren voor onze Estse contacten
- Event op regelmatig basis hervalen (eens per jaar?)
- Definieren / uitvoeren van enkele gezamelijke activiteiten/ projecten, om zo samenwerken en netwerk tot leven te brengen.

 • ja0
Fred te Riet
7 aug 2017

Klopt Je deelt kennis om er samen beter van te worden en weer nieuwe innovaties te ontwikkelen.

 • ja1
Auke De Leeuw
4 aug 2017

Beste Amke,
Zou wel eens leuk zijn om daar een boom over op te zetten. Zelf heb ik veel zakelijke reizen gemaakt naar Oekraine, Polen, Tsjechie, Hongarije, Roemenie en Rusland. En heb heel veel symphatie voor die landen en zou er graag zaken mee doen. Maar Estland ken ik niet en ik heb er geen contacten. Maar nu probeer ik ook zaken te doen met Havana, dus waarom geen Tallinn? Ik ben op zoek naar vindingrijke ICT ers met verstand van Artificial Intelligence. Dus als ze die in Tallinn hebben dan wil ik er wel een reis aan wagen...

 • ja0
Amke van der Linden
7 aug 2017

Goed om te lezen dat je vaker over de grens kijkt. De doelgroep van de conferentie is dus met name belangrijk voor jou, maak ik op?

En heb je het aanbod van Marcel van der Kuil (zie in de reacties hieronder) gezien? Het zou mooi zijn als er zo een connectie tot stand komt!

 • ja0
Bart Luijten
5 aug 2017

Best Amke,
Leuk initiatief.. Hiermee kunnen we de enorme hoeveelheid aan Nederlandse initiatieven op de kaart zetten. Mogelijk kunnen we hiermee ook voorkomen dat meerder partijen het wiel opnieuw gaan uitvinden. Vanuit de symptomenzoeker www.mijnklachtenassistent.nl is er helaas geen budget beschikbaar om hier aan deel te nemen. Dit omdat het een gratis portaal betreft wat vanuit 100% persoonlijke gelden gefinancierd is. Ik verwacht dat ditzelfde geldt voor meerdere startende e-health ondernemers. Dit is namelijk een branche die een lange adem nodig heeft. Ik heb - in de afgelopen jaren - helaas al veel ondernemers zien komen en gaan binnen alle e-health's.
Mogelijk kan er vanuit de overheid een potje vrijgemaakt worden waar de e-health ondernemers gebruik van kunnen maken? Dit dient ter slot van rekening ook nationaal paradepaardje.

 • ja0
Marcel van der Kuil
6 aug 2017

Beste Amke, leuk initiaief, ook om hier een enquete aan te koppelen. Ik ben wel geinteresseerd. vooral om het perspectieven Sport en Gezondheid te koppelen aan eHeath. Daarbij zou ik ook geinteresseerd zijn om in dit kader contact te leggen met de Running community in Estland.

PS @Auke de Leeuw: mogelijk kan ik je helpen mbt de vindingrijke AI. Laat me even weten of je daar behoefte aan hebt, ok?

 • ja0
Fred te Riet
7 aug 2017

Beste Amke,

Uit ervaring van activiteiten in Slowakije en China blijkt dat het hoofdzakelijk informatie- en kennisdeling is. Als voorzitter van Stichting de Nieuwe Opbouw hebben we ook niet de middelen. Als ondernemer zou ik er alleen heen gaan als ik zou weten welke doelgroepen er zouden komen.

Met hartelijke groet,

Fred te Riet

 • ja0
Amke van der Linden
7 aug 2017

Dank voor je reactie! Welke doelgroepen zouden voor jou - als ondernemer - interessant zijn?

 • ja0
Fred te Riet
7 aug 2017

Zorgorganisaties, Gemeenten, Dienstverleners, Hulpmiddelen leveranciers enz.

 • ja0
Elisa Gielen
10 aug 2017

Ik ben zeker geïnteresseerd. Wij leveren telelogopedie in Europa en hebben belangstelling voor Estland.

 • ja0
Amke van der Linden
11 aug 2017

Goed om te horen! Ik speel je interesse zeker door!

 • ja0