Innovatiekrediet voor technische projecten

18 juli 2018

Het innovatiekrediet is een risicodragende geldlening bestemd voor de financiering van veelbelovende innovatieve projecten. Hoewel het budget voor klinische ontwikkelprojecten reeds is uitgeput, is er nog ruim voldoende budget beschikbaar voor technische ontwikkelingsprojecten. 

 

Motief voor het verstrekken van het innovatiekrediet

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil met het innovatiekrediet de Nederlandse innovatiekracht stimuleren om zo een duurzame groei van de Nederlandse economie te realiseren. In de opzetfase zijn ondernemers vaak nog druk bezig met het testen en opschalen van hun innovatie en wordt er nog geen omzet behaald.  Om ervoor te zorgen dat deze innovatieve zorgideeën niet stranden, steunt de overheid ondernemers die hun innovaties niet geheel uit eigen middelen of vanuit de markt kunnen financieren.

 

De LEA (Lean Elderly Assistent) zorgrobot is een voorbeeld van een innovatie die met behulp van het innovatiekrediet succesvol is opgeschaald.  Klik op de link onder de afbeelding om te zien hoe het innovatiekrediet Robot Care Systems geholpen heeft LEA op de markt te brengen. 

Klik hier om de video te bekijken. 

 

Aanvraag indienen 

Zowel starters als gevestigde bedrijven (groot of klein) kunnen een beroep doen op het Innovatiekrediet. Kleine bedrijven kunnen met het Innovatiekrediet 45% van de ontwikkelingskosten van een project financieren, middelgrote ondernemingen 35% en grote ondernemingen 25%. Ontwikkelkosten zijn bijvoorbeeld: eigen loonkosten, materialen, afschrijvingen, uitbestedingskosten, reiskosten en kosten van octrooiaanvragen.

 

Op dit moment kunnen er nog doorlopend aanvragen worden ingediend voor technische ontwikkelprojecten. Een aanvraag indienen kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Je kunt hier ook vrijblijvend advies aanvragen met behulp van de quickscan

Ook interessant