Zorginnovatie.nl heeft als doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun onderneming echt tot een succes te maken. Daarom reikt Zorginnovatie.nl jaarlijks de Nationale Zorginnovatieprijs uit; een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. 

De Nationale Zorginnovatieprijs 2022 werd gewonnen door Helpsoq! De inschrijvingen voor volgend jaar zullen openen in november 2022, houd tegen die tijd dus vooral deze pagina en de sociale kanalen van Zorginnovatie.nl in de gaten.

 

 

Winnaars vijfde editie Nationale Zorginnovatieprijs 2020

WINNAAR VAKJURYPRIJS TRUESIM

Het kiezen van de winnaar van de vakjuryprijs bleef spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk koos de vakjury TrueSim als winnaar!

De juryleden van dit jaar waren: Carmen van Vilsteren, boegbeeld Life Science & Health, Joep Welschen, Teammanager en consultant Innovatie Ecosystemen & PPP’s KplusV | Programma Directeur MedtechPartners, Cindy Hobert, Directeur OZOverbindzorg en oud-winnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2020 en Harry Kotey, Innovatiemanager Maasstad Ziekenhuis.

Carmen van Vilsteren"TrueSim maakt het mogelijk dat noodsituaties in de zorg middels simulatietrainingen op een zo'n natuurlijk mogelijk manier voorbereid kunnen worden door de arts. TrueSim is innovatief en impact op de effectiviteit van de arts en daarmee op de zorg van de patient is groot."

Blij onverwachts kwamen TrueSim naar het LSH010 ontbijt om de vakjuryprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs in ontvangst te nemen. Zie video hieronder.

Zorginnovatie.nl stelde de vraag aan TrueSim waar zij over een jaar graag willen zijn. Jasen Hashem en Pieter Tegelaers van TrueSim antwoordden: "Over een jaar zijn wij actief aan het trainen met onze innovatie en worden de eerste mensenlevens gered door optimale getrainende zorgprofessionals."

WINNAAR PUBLIEKPRIJS WOLK

De publieksprijs werd middels een video bekend gemaakt. Wolk Heupairbag won overtuigend met 26% van de stemmen! De nummers twee en drie waren Indicatieloze dagbesteding en Webshop Gewoon hanidig beide met 15% procent van de stemmen.

Zorginnovatie.nl ging op bezoek bij Wolk om de trofee en cheque van €5.000,- uit te reiken. Zie video hieronder.

 

Klik hier voor de lijst van de 10 finalisten van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020.

Algemene informatie

 

DEELNEMERS MAKEN KANS OP:

Een geldbedrag ter waarde van in totaal € 15.000,- (€ 10.000,- voor de vakjuryprijs en € 5.000,- voor de publieksprijs).
Finalisten krijgen gratis toegang en stand op het Health Valley Event.
Professionele begeleiding bij verdere ontwikkeling van je innovatie.
Toegang tot het netwerk van ZorgInnovatie.

 

Voorwaarden

 

Om voor de Nationale Zorginnovatieprijs in aanmerking te komen kijkt de jury naar de volgende criteria: 

Haalbaarheid; wordt het product door zorginstantie gebruikt?
Schaalbaarheid; zal het gebruik van het product door zorgorganisaties toenemen?
Toekomstbestendigheid; sluit het product aan bij de trends in de zorg, zoals extramuralisatie en digitalisering.
Het product heeft toegevoegde waarde voor de patiënt.
Het product heeft toegevoegde waarde voor de zorgverlener.

 

 

Je maakt kans op..

  • Een geldbedrag ter waarde van € 15.000,-  (€ 10.000,- vakjuryprijs en € 5.000,- publieksprijs)
  • Finalisten krijgen gratis toegang op het Health Valley Event
  • Landelijke zichtbaarheid en publiciteit
  • Begeleiding bij verdere ontwikkeling van je innovatie
  • Toegang tot het netwerk van Zorginnovatie.nl