Ontdek innovaties

 • Voortgang

  Hart op de Tong, serious game

  De serious game / het therapeutisch bordspel ‘Hart op de Tong’ is speciaal ontwikkeld voor kinderen die worden of zijn geconfronteerd met echtscheiding van ouders of te maken krijgen met ziekte en/of rouw en verlies binnen het gezin of familie.
 • Voortgang

  Dialin inwendige insuline pomp

  Een relatief kleine groep type 1 diabetes patiënten heeft geen baat bij onderhuidse toediening van insuline met behulp van injecties of een externe insulinepomp. Voor hen is een implanteerbare insulinepomp die insuline direct afgeeft in de buikholte (last resort device) de essentiële voorwaarde voor een relatief hoge kwaliteit van leven
 • Voortgang

  implanteerbare insulinepomp

  Een patiëntvriendelijke, kwaliteit van leven verbeterende, kleine, state of the art en sensor koppelbare inwendige insulinepomp. Aantoonbaar kostenbesparend Bedoeld voor patiënten bij wie opname van insuline onder de huid met behulp van injecties of uitwendige insulinepomp niet mogelijk is. Patiënten zijn mede initiatiefnemers voor deze innovatie.
 • Voortgang

  FairPlay

  Een serious game waarmee mensen met een LVB aan de slag kunnen met de training van sociale vaardigheden.
 • Voortgang

  Health Innovation Course

  Met de online Engelstalige Health Innovation Discovery Course help ik wereldwijd zorgprofessionals om de zorg te vernieuwen voor patiënten. In 8 modules in het eigen tempo naar een concreet innovatieplan dat ingezet kan worden.
 • Voortgang

  Pic2It

  Pic2It is een app-reeks gericht op het aanleren van dagelijkse vaardigheden bij jonge kinderen met (of zonder) een ontwikkelingsstoornis. Pic2It is ontwikkeld door de ouders van een kleuter met autisme en bestaat uit oa de volgende vaardigheden: zindelijkheid, naar bed gaan, slapen gaan, tanden poetsen, jezelf wassen.
 • Voortgang

  Oogzorgcentrum Zwolle

  Oogzorgcentrum Zwolle (OZCZ) is een zelfstandige organisatie waar oogzorg verlenen in de regio het primaire doel is. Wij zijn de verbindende schakel voor de patiënten van huisarts, oogarts en andere medici. De overtuiging dat er wat moet veranderen in de oogzorgketen, is de reden van de start van Oogzorgcentrum Zwolle.
 • Voortgang

  referentiepunten radiotherapie

  We vervangen het, met Oost-Indische inkt en een stekertje, nu zeer pijnlijk en onnauwkeurig en onnodig diep - en daardoor niet te verwijderen - plaatsen van referentiepunten ("tattoo's") voor radiotherapie, door een heel precieze pigmenteringspen, die nauwkeurig en ondiep in de huid pigmenteest, en dat nauwelijks voelbaar voor de patient.
 • Voortgang

  Gastvrij Ourcare

  Ourcare faciliteert de zorg in een volledige BYOD en inhouse tablet oplossing voor patienten en clienten. Van entertainment tot medische informatie.
 • Voortgang

  Lumiflow Flower

  De Lumiflow Flower is een lichtobject met een stress-reducerende werking. Het langzame licht- en kleurenspel heeft een rustgevend effect. De symmetrische lichtpatronen veranderen willekeurig, waardoor de Flower continue interessant blijft om naar te kijken.

Pagina's