Ontdek innovaties

 • Voortgang

  OplossingsKracht

  Het empathie-, coach- en communicatiemodel “OplossingsKracht voor de gewenste steun” zet aan persoonlijke groei, (zelf)inzicht, (zelf)management, gedragsverandering door waarderende gespreksvoering. Het vergroot de denkkracht, veerkracht, wilskracht, veranderkracht, daadkracht. Een concreet instrument om in dialoog samen knelpunten op te lossen.
 • Voortgang

  Kozie

  Wij brengen het gevoel thuis bij mensen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen.
 • Voortgang

  Crisisbuddy

  De Crisisbuddy is een app die je vertelt wat je te doen staat in een situatie waarin je het even niet meer weet. De de app geeft je overzicht over je vaardigheden en in te zetten oefeningen. Je kunt je eigen oefeningen toevoegen waardoor het je eigen signaleringsplan wordt.
 • Voortgang

  DGDigiTaal, serious game

  DGDigiTaal is een spel waarin de deelnemer in een virtuele stad rondloopt en zo in de gelegenheid komt om (aangeleerde ) vaardigheden te oefenen. De serious game zorgt ervoor dat de jongere zelf praktisch aan de slag kan en regie kan nemen. De game is een aanvulling op een bestaand evidence based behandelaanbod Dialectische gedragstherapie.
 • Voortgang

  Mindful Run

  Mindful Run
  combineert Mindfulness en Ademhalingstechnieken met (hard)lopen. Deze technieken
  worden toegepast in de 5-weekse cursus. Daarnaast zijn er wandelcoaches actief in heel Nederland
  die werken volgens de effectieve MR-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in
  combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching.
 • Voortgang

  Anne, virtuele assistente

  Virtuele assistent met menselijke trekjes, die gebruikers die afhankelijk zijn van zorg en hun mantelzorgnetwerken helpt om zoveel en zo lang mogelijk, regie over hun eigen leven te houden!
  Op een kostenbesparende manier.
 • Voortgang

  Hows: serious game autisme

  Hows ondersteunt mensen met autisme bij hun zelfredzaamheid (m.b.t. zelfstandig wonen) door middel van een online game, waarbij ze worden gemotiveerd tot het uitvoeren van huishoudelijke taken en het organiseren van hun leven.
 • Voortgang

  Don't Forget It..!

  Een digitale fotolijst (of een scherm of tablet) waarop afspraken en andere belangrijke zaken op exact het gewenste moment verschijnen in de vorm van een doorlopende diavoorstelling t.b.v. mensen met geheugenproblemen, zoals dementie, Korsakov, e.d.
 • Voortgang

  MEXTRA

  MEXTRA is een slim online clientdossier, waarin hulpverlener, client, sociale omgeving van de client en de informele zorg (WeHelpen.nl) samen kunnen werken aan de zorgvraag die leeft. Binnen een beveiligd digitaal dossier kan aan een gestructureerd behandelplan worden gewerkt met heldere doelen en transparante rapportage en evaluatie mogelijkheden.
 • Voortgang

  Tinybots

  Bij Tinybots maken we kleine sociale robots dat zelfredzaamheid bevordert voor mensen met dementie en hun familieleden. Voor meer informatie: https://www.tinybots.nl/

Pagina's