health200xxx_webpagina_2560x733px[2].jpg

 

 

 

 

About

 

Brug tussen zorginstelling en ondernemer

De naam van de prijs verwijst naar de brug die het slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. René Penning de Vries bestuursvoorzitter Health Valley: “De huidige crisis heeft ons meer dan ooit geleerd hoe belangrijk goede zorg is. Toegankelijk en beschikbaar voor iedereen. Bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge prijs ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem.”

 

Belang digitalisering en juiste zorg op de juiste plek

Menzis verbindt zich ook graag als nieuwe sponsor aan deze prijs. “We zien meer dan ooit dat digitalisering en het principe van ‘de juiste zorg op de juiste plek’ hand in hand gaan,” licht Dirk Jan Sloots, lid van de raad van bestuur van Menzis, toe. “De kwaliteit van leven van patiënten kan drastisch verbeteren wanneer bijvoorbeeld thuis gezondheidsmetingen kunnen worden verricht, of dat ziekenhuisbehandelingen of trajecten deels of volledig in de eigen omgeving kunnen worden gebracht.”

 

De vakjury

De jurering zal plaatsvinden door een panel van 5 personen dat is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk. Waar gaat de jury op letten? Jorrit Ebben, Chief Strategy & Innovation Officer van Academy het Dorp is juryvoorzitter en is ook mede sponsor van deze prijs en stimuleert innovaties in de zorg. Binnen Academy het Dorp vinden ze dat ze technologie een betere plek binnen de langdurende zorg verdient. Daarom transformeren ze daar ideeën naar duurzame en schaalbare technologieën. Dit doen ze altijd samen met ervaringsdeskundigen en op basis van een resultaatgerichte aanpak.

 

Schrijf je in vóór 1 februari 2021!

De inschrijving voor Health Valley Bridge Prijs 2021 is vanaf vandaag geopend en loopt tot 1 februari 2021. Vul hier formulier in om jouw project in te dienen. Bekijk hier het wedstrijdreglement. Deze prijs en daarmee het steuntje in de rug, wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Menzis.

 

FPC de Oostvaarderskliniek Winnaar 2021

Het project ‘Maatje’ van het forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek won in 2020 deze prestigieuze prijs. Met het gewonnen geld zijn ze aan de slag gegaan om robots op maat in te programmeren voor de patiënten. Dit om te onderzoeken of de inzet van sociale robots eenzaamheid bij forensische zorg patiënten terug kan dringen en uiteindelijk een bijdrage kan leveren aan een veiligere maatschappij.

Kijk voor meer informatie op: www.healthvalley.nl/bridgeprijs

Health Valley Bridge Prijs 2020: Genomineerden

 

 

Health Valley Bridge prijs 2020 winnaar