Innovation.jpg

 

HVBridgePrijs2020.png

 

Health Valley nodigt zorgaanbieders die actief zijn in cure en/of care, uit om vóór 1 februari 2020 projecten in te dienen waarin ze samen met bedrijven werken aan zorginnovaties die op patiënten gericht zijn. Dit jaar is gekozen voor de thema's Robotica en Blockchain. Een multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is. De uitreiking vindt plaats op 11 maart 2020 tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

De inschrijving voor Health Valley Bridge Prijs 2020 is vanaf vandaag geopend en loopt tot 1 februari 2020. Deze prijs en daarmee het steuntje in de rug, wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Ledger Leopard.
 

Brug tussen zorginstelling en ondernemer

 

De naam van de prijs verwijst naar de brug die het slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. René Penning de Vries bestuursvoorzitter Health Valley: “Health Valley staat voor verbindingen. De tijd dat technologie het antwoord was is voorbij. Alles begint bij samenwerking, bij voorkeur tussen partijen met een verschillende invalshoek. Wij gaan kijken naar projecten met kans van slagen, en hopen dat de prijs het verschil kan maken voor het beste idee.” 

 

De vakjury

De jurering zal plaatsvinden door een panel van 5 personen dat is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk. Waar gaat de jury op letten? Jorrit Ebben, Chief Strategy & Innovation Officer van Academy het Dorp en juryvoorzitter: “Innovatie is een complex proces. Het is mijn werk, en ik leer nog elke dag. Bij het beoordelen van projecten ga ik op de eerste plaats letten op samenwerking. Dat is de basis. Daarnaast ben ik van mening dat voor succesvolle innovatie drie ingrediënten nodig zijn: tijd, ruimte voor ontwikkeling en lef. Ik hoop dat we als jury dat lef kunnen belonen.” 

Lees hier het wedstrijdreglement 2020.
 

Focusthema’s

 

Er worden jaarlijks twee focusthema’s gekozen waarbinnen gezocht wordt naar geschikte projecten die hiervoor in aanmerking komen. Dit jaar zijn dat net als 2019 Robotica en Blockchain. Voor HVE 2021 zullen er andere thema’s worden gekozen.  
 

DATA

 

2 december 2019: opening inschrijving

31 januari 2020: sluiting inschrijving

21 februari 2020: pitchdag en bekendmaking 3 genomineerden

11 maart 2020: bekendmaking winnaar op basis van publieksstemming 

 

Benieuwd wat de prijs kan opleveren?

Bekijk dan hier de oproep van het Radboudumc die in 2019 wonnen met hun project de Robosculpt.