Over de prijs

 

Health Valley nodigt zorgaanbieders, actief in cure en/of care, uit om projecten in te dienen waarin ze samen met bedrijven werken aan innovatieve projecten die op patiënten gericht zijn. Voor 2019 kiezen we voor Robotica en Blockchain. Een multidisciplinaire jury zal alle inschrijvingen beoordelen. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag dat eraan verbonden is. 

De winnaar wordt op het Health Valley Event van 14 maart 2019 bekend gemaakt, en ontvangt naast de prijs ook €20.000 om het project verder te ontwikkelen. Dit bedrag wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Rabobank Rijk van Nijmegen. 
50% wordt gefinancierd uit eigen middelen van de Stichting Health Valley Netherlands, 25% door de Rabobank en 25% door Academy Het Dorp. De prijs is daarmee een voorbeeld van de publiek-private samenwerkingen die het wil stimuleren. 

Focusthema’s

 

Voor de eerste editie van de Health Valley Bridge-prijs is Health Valley op zoek naar projecten die Robotica of Blockchain inzetten voor zorginnovatie. Zo is binnen het veld van Robotica bijvoorbeeld plaats voor een intelligentie robot die chirurgen helpt bij oogoperaties, maar ook voor een zorgrobot die patiënten en mantelzorgers die met dementie te maken hebben helpt om dingen te onthouden. Blockchain is niet langer synoniem met digitale valuta; de potentie van deze technologie voor andere toepassingen is door het werk van onder andere de Dutch Blockchain Collation duidelijk geworden. In de zorg zou Blockchain een belangrijke rol kunnen spelen bij het digitaliseren, organieren en vastleggen van informatie en vertrouwen. 

Meedoen?

 

Op 1 januari 2019 opent de inschrijving. Wat verwachten de juryleden van de nieuwe Health Valley Bridge-prijs? Voor Martin Visser. Directeur bedrijven van Rabobank Rijk van Nijmegen is de prijs een volgende stap in een bestaande samenwerking: “Wij zijn al jarenlang een trotse partner van Health Valley. Ook fysiek zijn we dichtbij: de Rabobank Innovatie Desk is gevestigd op dezelfde campus.” Maar wat kan een bank dan betekenen voor innovatieve projecten? “Meer dan je denkt! Wij hebben veel kennis in huis waarmee we bedrijven kunnen helpen. Daarnaast hebben we een netwerk opgebouwd dat we graag inzetten. En bieden we financieringsmogelijkheden aan voor de vroege fase zoals de Achtergestelde Innovatie Lening. Zo werken we als bank aan een sociaal, maatschappelijk en economisch sterke regio. Ik hoop daarom op kwaliteit en kwantiteit in de inschrijvingen.”

Tussen 1 januari en 1 februari 2019 kun je als zorgaanbieder je project inschrijven via een formulier op deze pagina van de website www.healthvalley.nl.