Deelnemers | SHC 2020

Logo Sustainable Healthcare Challenge

SHC is een platform dat jonge, ondernemende studenten en young professionals een podium biedt om hun innovatie te versnellen. Iets dat ZorgInnovatie alleen maar kan aanmoedigen en ondersteunen. Afgelopen halfjaar hebben de deelnemers hard gewerkt aan zichzelf middels online sessies van coaches. 

Jij bepaalt wie doorgaat naar de Challenge & Congres op 16 september. Welke innovatie vindt jij het meest sustainable? Breng onder aan de webpagina jouw stem uit! De stemronde sluit om 23:59 op 10 september 2020. 

Check de onderstaande filmpjes van de SHC 2020 deelnemers! 
 

Up!

UP is een mat die kan bewegen naar verschillende hoogten. Dit maakt het mogelijk om op de grond te werken, zowel zittend als op stahoogte. Doordat de mat kan zakken tot de grond, kunnen kinderen nog steeds op en van de mat af kruipen. De geïmplementeerde leuningen met verstelbare scharnieren aan de zijkanten van de mat kunnen in een opwaartse positie worden geplaatst om te voorkomen dat de kinderen er van af vallen. Met de UP kan alleen de verticale lift worden vermeden, waardoor de rug en knieën van de verzorgers worden verlicht.


 

Alaia Health

Alaia Health aims to bring HR analytics and Health Tech together to combat occupational burnout. By combining data from workplace/HR and data about employee's personal health, it provides personal health tips to individual employees, and it provides actionable insights (aggregated and anonymous) to employers in order for them to take early actions to prevent burnout among workforce.


 

Harde feiten, zachte interpretaties

Harde feiten, zachte interpretaties ontwikkelt een visuele toolkit waarmee je jouw persoonlijke levensverhaal kunt vormgeven. Je brengt relaties, levensgebeurtenissen- en ervaringen op een visuele manier in kaart. Gebruik dit biografische paspoort om zelf inzicht te krijgen of om anderen inzicht te geven in jouw verhaal.


 

Taktify

We want care teams to work smarter not harder through helping care organisations to effectively allocate their resources. Taktify is here to provide a cloud based intelligent health management software to effectively assign caregivers to the care needs in less than 1 second, prevent any planning mistake and improve patient satisfaction.


 

instantZorg

Snel een persoonlijk antwoord op je chronisch zorgvraag! instantZorg is een platform waar vragen van mensen met een chronische aandoening worden beantwoord door de echte experts, namelijk mensen zoals zij zelf. Toegankelijk en concreet, snel en persoonlijk.

Habit Talk

Habit Talk is een op chat gebaseerde manier van leefstijlcoaching. Wij helpen deelnemers op een persoonlijke manier kleine stapjes te zetten naar een gezondere leefstijl. Onze coaches zijn échte personen, dus geen bots. Zij hebben toegang tot experts in slaap, beweging, voeding, stress, roken, en drinken, om jou zo op de beste manier van informatie te kunnen voorzien.


 

Fertiminds

FertiMinds is een online coachingbedrijf, die zich richt op mensen met een kinderwens.

Er zijn 2 cursustrajecten ontworpen: "Omarm jouw wijsheid en word een fijnproever" en "Met wijsheid in de achtbaan"

In de cursus "omarm jouw wijsheid en word een fijnproever", worden mensen voorbereid op het fertiliteitsproces door hun leefstijl te veranderen. Dit gebeurd aan de hand van cognitieve gedragstherapie

In de cursus: "Met wijsheid in de achtbaan", worden mensen begeleid om stress te reduceren en kwaliteit van leven te verhogen. Dit gebeurd ook door middel van cognitieve gedragstherapi


 

DeeAccord

A platform where individuals can find physiotherapy or fitness experts and attend remote sessions.
Remote healthcare(PhysioTherapy) and Fitness(Trainers) application(wearable and mobile application)


 

C-Chat

Toekomstbestendig communicatiemiddel voor de ziekenhuisafdeling.


 

Idro

Lactaat metingen door een slimme pleister. Lactaat waarden worden continue en real-time inzichtelijk gemaakt mbv biochemische analyse van zweet. Zweet kan als een proxy worden gebruikt voor analyse van bloedwaarden en heeft een belangrijke relatie tot decubitis en onder andere verschillende lever- en nier aandoeningen.


 

Cardinaal

Elke cliënt heeft een complex perspectief op haar eigen gezondheid. Zij en haar zorgverleners hebben maar beperkt tijd om perspectief te kunnen delen. De Cardinaal-App is een invulling van het persoonlijk plan en zorgplan, waarmee cliënten en zorgverleners niet alleen zorgdoelen en taken.


 

Buurtdokters

Innovatie in de huisartsenzorg komt bij huisartsenpraktijken slecht van de grond. Artsen zijn te druk met het dagelijks runnen van de praktijk. Praktijken binnen het netwerk van Buurtdokters hebben meer aandacht en ruimte, omdat zij ondersteund worden bij de ontwikkeling en implementatie van innovatie. Daarnaast worden huisartsen actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie, hierdoor komt innovatie in een stroomversnelling, waardoor de zorg voor patiënten verbeterd en toekomstbestendig blijft.


Vul jouw stem hieronder in! 

Vul hier de naam in van de innovatie