Community

Zorgeloos bewegen - voor kinderen met een aangeboren hartafwijking

Geplaatst door Ineke Nederend
Geplaatst op 21 augustus 2017 om 20:31

Als je als volwassene een hartoperatie moet ondergaan, volgt daarop standaard begeleiding bij het (weer) fysiek actief worden. Bij kinderen is dit echter niet het geval. Ook is er bij sommige kinderen en hun ouders angst voor sport en bewegen, terwijl het juist voor deze groep ook heel belangrijk is om fysiek actief te zijn - en te blijven.

Weet iemand waar we voor het opzetten van een programma om bewegen te stimuleren en angst weg te nemen bij kinderen met een aangeboren hartafwijking en hun ouders, subsidie kunnen aanvragen?

374 keer bekeken
9 reacties
1 stem

Antwoorden

Jeroen Maas
23 aug 2017

Dag Ineke,
Bedoel je een programma voor kinderen na een hartoperatie? Ik weet niet wat daar al voor beschikbaar of in ontwikkeling is in termen van financiering, maar de NZA kan daar antwoord op geven. Als het (nog) geen evidence-based best practice is, lijkt me dat je in de onderzoekssubsidies terecht komt. Die kanalen van kennen Eco de Geus en jij waarschijnlijk beter dan ik. Daarnaast kunnen wellicht partijen als de Hartstichting en verzekeraars nog iets betekenen. Heb je daar contact?

  • ja1
Amke van der Linden
23 aug 2017

Hai Ineke, in een eerder topic waar het onderwerp financiering van innovaties ook aan bod kwam, gaf iemand de volgende tips. Wellicht ken je ze al, maar zo niet kan dit je misschien ook richting geven:

"Op https://www.nationalefinancieringswijzer.nl/ krijg je maatwerkadvies, focus publieke financiering, maar ook privaat.

Voor het 'directe' geld zouden jullie nog terecht kunnen bij:
https://qredits.nl/ (microfinanciering tot 2,5 ton)
http://www.samenwerkendekredietunies.nl/zoeken/ (kredietunies, leningen tot 5 ton)

Of toch eens bellen met de KvK financieringsdesk, daar werken financieringsadviseurs die er meer over weten: 0800-1014 (gratis)"

  • ja1
Ineke Nederend
23 aug 2017

Veel dank voor jullie reactie! Ik ga aan de slag met jullie tips.
Groet, Ineke

  • ja1
Thomas van der Lee
23 aug 2017

Hallo Ineke!

In Nederland zijn vele subsidies, en veel subsidieverstrekkers. Om te beoordelen of er voor jouw project subsidiemogelijkheden zijn spelen diverse factoren een rol. Bijvoorbeeld, voor welke kosten of werkzaamheden wil je subsidie ontvangen? Moet je bijvoorbeeld producten aanschaffen of ontwikkelen, of externe expertise inhuren? En worden deze kosten gemaakt door een bedrijf, een stichting, een non-profit organisatie of een persoon? Wij zijn als adviesbureau op het gebied van subsidies gelieerd aan Zorginnovatie.nl; en we voeren graag vrijblijvend een eerste screening van je idee uit om je op weg te helpen met subsidies! Hiervoor kun je contact opnemen met thomas@boonstoppel.org

  • ja0
Ineke Nederend
23 aug 2017

Dank Thomas,
Ik stuur je een email!

  • ja0
Yvonne Drissen
25 aug 2017

Hai Ineke, wellicht kan Jan Paul de Beer van Springlab je verder helpen. Zij ontwikkelen innovatie games om bewegen in o.a. de zorg te stimuleren. Dus ook inhoudelijk een interessante partner.

  • ja0
Ineke Nederend
30 aug 2017

Beste Yvonne, dat kende ik nog niet, dank voor de tip!

  • ja0
Stefan Barrett
30 aug 2017

Dag Ineke,
Voor specifieke doelgroepen (bv kinderen met een hartafwjiking) een beweegaanbod creëren of juist verbinden met bestaande mogelijkheden.

De afgelopen jaren heeft bv Fonds Nuts OHRA meerdere programma's gefinancierd. Wellicht ligt hier een kans voor jouw idee. Vanuit Sportief Besteed hebben wij samen met samenwerkingspartners hier meerdere succesvolle aanvragen gedaan voor kinderen, jongeren en ouderen.

Voor meer info kun je mij mailen via s.barrett@sportiefbesteedgroep.nl

  • ja0
Ineke Nederend
30 aug 2017

Beste Stefan, dank voor je reactie. Nuts OHRA heeft geen calls helaas op dit moment...

  • ja0