Community

Voel je top met 1 druk op de knop - Behoeftelijn

Geplaatst door Ronald Kok
Geplaatst op 01 juni 2021 om 11:12

Hi, in Schiedam is een succesvolle innovatie neergezet waarbij je met 1 druk op de knop als senior welverdiende aandacht krijgt. Hetzelfde als de bekende rode zorgknop maar dan voor klusjes en een praatje. Het doel is het doorbreken van eenzaamheid. Zie: http://jsprojecten.behoeftelijn.nl

Zou deze oplossing zou ook voor andere doelgroepen interessant kunnen zijn, bijvoorbeeld MS Patiënten? Ik wil dat graag verkennen in een brainstorm van een uur - wie heeft zin om daarop aan te sluiten?

113 keer bekeken
3 reacties
1 stem

Antwoorden

Babette Dingemans
2 jun 2021

Hi Ronald, dank voor het delen van dit mooie initiatief! Ik sluit graag aan bij de brainstormsessie om te kijken wat we vanuit Zorginnovatie.nl kunnen betekenen.

  • ja1
Jan van Sandwijk
14 jun 2021

Hoi Ronald, in Overijssel, op de Veluwe en binnenkort ook in Friesland is DagenDoen al een aantal jaren actief (www.dagendoen.nl) in het bestrijden van eenzaamheid. Brainstormen: prima, doe maar een datum voorstel.

  • ja1
margreet melman
18 jun 2021

Hoi Ronald en Jan, Ik schuif ook aan.
Ontmoetingen Online is op meerdere plekken in het land steeds actiever, met met name Op Pad Ontmoetingen voor kwetsbare mensen in sociaal isolement (https://ontmoetingen-online.nl) Mooi om ervaringen te delen en te onderzoeken hoe en waar we elkaar kunnen versterken. Ik hoor graag jullie voorstel voor overleg.

  • ja1