Community

Hoe zorginstellingen op de hoogte brengen van je innovatie?

Geplaatst door Els Kottier
Geplaatst op 21 januari 2018 om 21:31

Mijn man en ik hebben een app-serie bedacht die we ook voor onze eigen zoon gebruiken. Iemand goede ideeën hoe we deze bij zorginstellingen onder de aandacht kunnen brengen? Wij hebben allebei geen banden met de zorg (behalve dat we, via zoon, client zijn)

840 keer bekeken
8 reacties
2 stemmen

Antwoorden

Amke van der Linden
22 jan 2018

Hallo Els,

Ik ben erg benieuwd naar de app-serie die jullie bedacht hebben! Hoe heet jullie innovatie? En hebben jullie de innovatie al op Zorginnovatie.nl geplaatst? Zo niet, dan adviseer ik je om dat als eerste te doen. Op deze manier is jullie innovatie vindbaar voor potentiële samenwerkingspartners. Belangrijk is dat je zo uitgebreid mogelijk beschrijft waar de innovatie voor dient en in welke fase van ontwikkeling de innovatie is.

Kan je bij dit communitybericht ook wat meer informatie te geven over de app-serie, de doelgroep etc. Dan kunnen wij en de leden van het Zorginnovatie platform gerichter tips geven.

  • ja2
Els Kottier
22 jan 2018

Hallo Amke, bedankt voor je reactie.

Ik heb de innovatie inderdaad op Zorginnovatie.nl geplaatst. Hij heet Pic2It. Het is een app-serie gericht op ouders van jonge kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Het zijn picto-reeksen van dagelijkse activiteiten waarbij een filmpje onderdeel uitmaakt van de reeks.

De app-reeks is begonnen met een zindelijkheidstrainings-app die we voor onze eigen zoon gebruikten, door middel van de picto's hebben we het naar de wc gaan gestructureerd zodat het voor hem overzichtelijk was (en door het filmpje was het ook leuk :)). Daarna hebben we meerdere apps gebouwd die hem en ons hielpen en deze nu omgebouwd zodat ze wat breder inzetbaar zijn (je kunt als ouder zelf een filmpje kiezen).

  • ja0
Wil Peters
22 jan 2018

Els, Ik adviseer je oplossing
B: voor te stellen bij autisme centra.
teken de ervaringen(en unieke voordelen) op.
B Laat experts tips geven(voor verbeteringen) en uitspraken doen als ambassadeurs (voor de camera)
C maak filmpjes van gebruikers.
D Leg contact via de vereniging de ouders.
E Schrijf je in voor elke award (voor publiciteit)
E na 100 gebruikers ben je "beproefd"

  • ja1
Els Kottier
22 jan 2018

Bedankt voor de praktische tips!

Filmpjes zijn we inderdaad mee bezig, maar moeten nog meer uitgebreid worden (de acteur (mijn zoontje) werkt niet altijd mee ;) )

De overige tips zal ik ook snel in de praktijk brengen.

  • ja0
Marc Kalf
22 jan 2018

Hallo Els, Leuke en interessante toepassing. Waarom wil je bij zorginstellingen langs, en bij welk type. Heb je al nagedacht wat de toegevoegde waarde is voor de zorginstellingen. Wat is je businessmodel, wil je zelf gaan ondernemen, of wil je je idee aan andere partijen overdragen. Kortom veel vragen die je kunt beantwoorden voordat je de volgende stappen gaat zetten.

  • ja0
Els Kottier
22 jan 2018

Bedankt voor je feedback! Goede punten die ik ga onderzoeken.

  • ja0
Paul Domen
12 mrt 2018

Dag Els,

Heb je misschien wat promotiebudget beschikbaar? Via, bijvoorbeeld, Linkedin kun je behoorlijk nauwkeurig bestuurders en hun naasten targeten.

  • ja0
Alderick van Klaveren
4 mei 2018

Voor mijn eigen app heb ik contact gemaakt met mijn eigen zorgverleners. Ik heb zelf autisme en ik merkte dat ik baat had bij bepaalde apps en ik wilde itereren om deze concepten. Ik heb hier vervolgens contact over gemaakt met de organisatie die mij begeleid voor beschermd wonen.

Aangezien je zelf ouder bent, ga na welke organisaties je hebt benaderd voor jou eigen innovaties. Welke informatie boden zij aan? Stuur een e-mail om te vragen of er een zorg-en-kwaliteit afdeling is en of zij een afdeling innovatie hebben.

Er zijn organisaties die innovaties willen inzetten, maar niet beginnen omdat iemand de implementatieroute moet begeleiden. Omdat je app laagdrempelig is kun jij als pionier de eerste zijn die de implementatieroute heeft bewandeld voor de organisatie. Hoe klein dan ook, doordat het proces van implementatie al een keer bewandeld is kan een organisatie vervolgens sneller en makkelijker vernieuwen door jouw app als voorbeeld te nemen.

Ik hoop dat dat helpt! Als je daar baat bij denkt te zullen hebben, kun je je aanmelden voor de SHC Leesclub die ik heb opgericht. Het doel van de leesclub is om elkaar te helpen de communicatievaardigheden aan te scherpen met benut van de uitdagingen op deze website.

Je kunt daarover een artikel vinden in de community tab. Als deze er niet meer staat, kun je mij ook e-mailen per alderick@ritme.codes. Ik hoor graag van je!

  • ja0